Turva-alustan vaikutus leikkipaikan turvallisuuteen, osa 2

Turva-alustat ovat tärkeässä osassa leikkipaikan viihtyisyydessä ja turvallisuudessa. Huonosti hoidettuna ne laskevat koko leikkipaikan elinkaarta merkittävästi sekä moninkertaistavat leikkipaikkaan liittyviä riskejä.

Lue lisää
Turva-alustan vaikutus leikkipaikan turvallisuuteen, osa 1

Turva-alustat ovat tärkeässä osassa leikkipaikan viihtyisyydessä ja turvallisuudessa. Huonosti hoidettuna ne lyhentävät koko leikkipaikan elinkaarta merkittävästi sekä moninkertaistavat leikkipaikkaan liittyviä riskejä.

Lue lisää
EN-standardit uusiutuvat - mitä nyt?

Artikkeli on julkaistu alunperin Kiinteistölehden numerossa 2/2018.

Lue lisää
PlayCare etupenkillä kestävän kehityksen kelkassa

”Kehitys loppuu tyytyväisyyteen”. Sanontaa on viime vuosina viljelty niin yritysjohtajien kuin urheilutähtienkin juhlapuheissa jo kyllästymiseen asti, mutta usein kuluneimmankin kliseen taustalla itää totuuden siemen. Poikkeuksellisen hyvin lause soveltuu ekologisesti kestävän kehityksen edistämiseen.

Lue lisää
Alustat puhdistuvat nyt järkevästi

Asiakkaani ovat harmitelleet usein turvasoran, leikki- tai rantahiekan vaihdon kustannusten suuruutta. Niin valitettavaa kuin se onkin, urakoitsija ei voi vaikuttaa maankaatopaikkojen sijaintiin, standardeihin tai vaihdettavien maamassojen määriin, mitkä vaikuttavat suoraan suuriksi kohoaviin kustannuksiin.

Lue lisää
Kuluttajapalvelusten turvallisuuden valvonta kuntien terveystarkastajilta TUKESiin

Jatkossa kuluttajapalvelusten valvontaa tehdään yhdestä virastosta käsin. Kaikkiaan ryhmään tulee 15 henkilöä joista leikki- ja liikunta-alueiden turvallisuuteen keskittyy pari kolme. Tulevan kesän aikana rekrytoidaan puolet ja loput vuoden kuluessa.

Lue lisää
Talvi ja leikkipaikat

Talviolosuhteet ovat lapselle suurta huvia, mutta alueiden ylläpitäjille pientä painajaista. Kuluttajaturvallisuuslaki ei tee eroa vuodenaikojen välillä vaan edellyttää, että kuluttajapalvelut ovat riittävän turvallisia niin kesällä kuin talvella. Mitä haasteita leikkipaikkojen talviaikaan liittyy ja miten niistä selvitään?

Lue lisää