Miksi leikkivälineiden huoltaminen on tärkeää?

Leikkipaikoista nauttivat niin pienet kuin isot käyttäjät, oman talon väki vieraineen ja jopa naapuritkin joissain tapauksissa. On tärkeää, että pihalla on turvallista kulkea, ja että mahdolliset riskit on minimoitu. Tiesitkö, että sinä leikkipaikan omistajana kannat tästä vastuun? Miten voimme vaikuttaa leikkivälineiden huollolla kestävään kehitykseen, kustannusten optimointiin sekä lastemme turvallisuuteen?

Lue lisää
Kunnosta leikkipaikkasi 50 prosenttia edullisemmin

Leikkipaikan elinkaarta voi usein jatkaa edullisesti kunnostamalla rikkinäiset välineet ja huoltamalla leikkipaikkaa säännöllisesti.

Lue lisää
Leikkipaikan ylläpidon vastuut

Leikkipaikoista nauttii niin pienet kuin isot käyttäjät, oman talon väki vieraineen ja jopa naapuritkin joissain tapauksissa. On siis tärkeää että pihalla on turvallista kulkea, ja että mahdolliset riskit on minimoitu. Mutta tiesitkö, että sinä leikkipaikan omistajana kannat tästä vastuun?

Lue lisää
Jalkapallotekonurmen talvihuolto

Tekonurmikentät mahdollistavat jalkapallon harjoittelun parhaimmillaan jopa talvella, kun ne on huollettu oikein.

Lue lisää
Leikkipaikan kunnossapidon budjetointi

Leikkipaikkojen kunnossapitoon täytyy varata resursseja, suorittaapa huollon itse tai ulkopuolisen toimesta.

Lue lisää
Leikkipaikkojen keväthuolto

Lumi ja jää väistyvät vihdoin kevään tieltä. Leikkipaikkojen käyttö lisääntyy, ja pian alkavat myös lasten kesälomat. Kiinteistöjen omistajat ovat velvollisia huolehtimaan siitä, että pihoilla on turvallista leikkiä ja liikkua.

Lue lisää
Pitkän tähtäimen suunnittelu

Leikki- ja liikuntapaikkojen kunnossapitoon kannattaa asettaa pitkän tähtäimen tavoitteita.

Lue lisää
Leikki- ja liikunta-alueiden järkevää kunnossapitoa

Usea blogimme koskee leikki- tai liikuntapaikan ylläpitoa ja korjaamista. Miksi näin?

Lue lisää
Turva-alustan vaikutus leikkipaikan turvallisuuteen, osa 1

Turva-alustat ovat tärkeässä osassa leikkipaikan viihtyisyydessä ja turvallisuudessa. Huonosti hoidettuna ne lyhentävät koko leikkipaikan elinkaarta merkittävästi sekä moninkertaistavat leikkipaikkaan liittyviä riskejä.

Lue lisää
Turva-alustan vaikutus leikkipaikan turvallisuuteen, osa 2

Turva-alustat ovat tärkeässä osassa leikkipaikan viihtyisyydessä ja turvallisuudessa. Huonosti hoidettuna ne laskevat koko leikkipaikan elinkaarta merkittävästi sekä moninkertaistavat leikkipaikkaan liittyviä riskejä.

Lue lisää
Alustat puhdistuvat nyt järkevästi

Asiakkaani ovat harmitelleet usein turvasoran, leikki- tai rantahiekan vaihdon kustannusten suuruutta. Niin valitettavaa kuin se onkin, urakoitsija ei voi vaikuttaa maankaatopaikkojen sijaintiin, standardeihin tai vaihdettavien maamassojen määriin, mitkä vaikuttavat suoraan suuriksi kohoaviin kustannuksiin.

Lue lisää
Kuluttajapalvelusten turvallisuuden valvonta kuntien terveystarkastajilta TUKESiin

Jatkossa kuluttajapalvelusten valvontaa tehdään yhdestä virastosta käsin. Kaikkiaan ryhmään tulee 15 henkilöä joista leikki- ja liikunta-alueiden turvallisuuteen keskittyy pari kolme. Tulevan kesän aikana rekrytoidaan puolet ja loput vuoden kuluessa.

Lue lisää
Talvi ja leikkipaikat

Talviolosuhteet ovat lapselle suurta huvia, mutta alueiden ylläpitäjille pientä painajaista. Kuluttajaturvallisuuslaki ei tee eroa vuodenaikojen välillä vaan edellyttää, että kuluttajapalvelut ovat riittävän turvallisia niin kesällä kuin talvella. Mitä haasteita leikkipaikkojen talviaikaan liittyy ja miten niistä selvitään?

Lue lisää
PlayCare etupenkillä kestävän kehityksen kelkassa

”Kehitys loppuu tyytyväisyyteen”. Sanontaa on viime vuosina viljelty niin yritysjohtajien kuin urheilutähtienkin juhlapuheissa jo kyllästymiseen asti, mutta usein kuluneimmankin kliseen taustalla itää totuuden siemen. Poikkeuksellisen hyvin lause soveltuu ekologisesti kestävän kehityksen edistämiseen.

Lue lisää
EN-standardit uusiutuvat-mitä nyt?

Artikkeli on julkaistu alunperin Kiinteistölehden numerossa 2/2018.

Lue lisää