Leikki- ja liikuntapaikan desinfiointi

Monet virukset, kuten esimerkiksi korona, kantautuvat käsien välityksellä yleisissä tiloissa altistaen ihmiset tartunnalle.

Oireeton taudinkantaja voi tietämättään lisätä virusvirtaa esimerkiksi koskettamalla yskänpuuskan suojaavalla kädellä vaikkapa kiipeilytelineen kahvoja tai keinun käsiosia. Laboratoriotutkimuksissa on havaittu, että virus voi säilyä pinnoilla muutamista tunneista muutamaan päivään.  

Desinfiointi leikki- ja liikuntapaikoilla tehdään bakteereita ja viruksia vastaan tehokkaasti toimivalla valoon reagoivalla katalyysipinnoitteella. Katalyysipinnoitus voidaan tehdä sekä uusiin että vanhoihin välineisiin.

Valokatalyyttiset pinnat tuottavat reaktiivisia happiyhdisteitä ilman hapesta ja vesihöyrystä valon osuessa niihin. Nämä yhdisteet reagoivat edelleen orgaanisen materiaalin kuten lian, bakteerien ja virusten kanssa tuhoten niiden rakennetta. Tästä syystä valokatalyysi soveltuu erittäin hyvin erilaisten pintojen jatkuvaan desinfiointiin ilman kemikaaleja. Pinnoitteen lisäksi tarvitaan vain valoa.

Valokatalyyttisia pinnoitteita on käytetty aikaisemmin vuosia muun muassa rakennusten ulkopinnoilla kuten seinissä ja ikkunoissa pitämään ne puhtaana orgaanisesta liasta. Nyt samaa menetelmää käytetään leikki- ja liikuntapaikkavälineiden desinfioinnissa.

 

  • Tampereen yliopiston tutkimus on vahvistanut, että katalyysipinnoitteet toimivat.
  • Katalyysipinnoite tehoaa 24/7 ja sen vaikutus kestää jopa vuoden verran.
  • Laaduntarkastusyhtiö SGS Groupin selvitys puolestaan osoittaa, että PlayCaren käyttämä katalyysimateriaali tuhosi normaalissa huonevalossa 98 prosenttia influenssaviruksista kahdessa tunnissa.
  • Pinnoitteesta on kolmen vuoden kokemus Suomessa.
  • Katalyysipinnoite on myrkytön ja vaaraton ihmisille sekä ympäristölle.

 

Tilaa leikki- tai liikunta-alueen desinfiointi suoraan PlayCarelta, työ voidaan suorittaa viikon sisällä tilauksesta.

Kysy lisää: Jens Lindgren, p. 040 746 3608, jens.lindgren@lappset.com

Anchor ID: lomake, Name: lomake
Pyydä tarjous leikki- tai liikunta-alueesi desinfioinnista
Tutustu tarkemmin desinfiointipalveluun ja lataa materiaali