16.3.2023

Lappsetille historiansa kolmanneksi paras tulos viime vuonna

_DSC7368.jpg Toimitusjohtaja Tero Ylinenpään mukaan Lappset-konsernin tulos vuodelta 2022 yllätti positiivisesti.

Lappset-konsernin liikevaihto oli vuonna 2022 noin 66 miljoonaa euroa. Liikevoitto (Ebita) oli 3,5 MEUR. Konsernin nettotulos oli verojen ja goodwill-poistojen jälkeen 2,8 MEUR. Tulos oli yrityksen 53-vuotisen historian kolmanneksi paras.

"Tulos oli selkeästi odotettua parempi. Liikevaihto kasvoi 6,3 % edellisvuoteen verrattuna. Toiminnan tehostaminen, kustannusten nousu ja niihin liittyneet säästötoimenpiteet paransivat kannattavuutta," toimitusjohtaja Tero Ylinenpää kertoo.

 

Positiivisen tuloksen taustalla on monia tekijöitä 

Positiiviseen tulokseen vaikuttivat useat eri tekijät. Hintojen ja kustannusten nousu oli yleinen globaali ilmiö. 

 

"Kiinteät kustannukset saatiin pidettyä aisoissa loppuvuoden hienoista nousua lukuun ottamatta. Energiakustannukset nousivat syksyllä harvinaisen voimakkaasti. Näistä huolimatta vuoden 2022 tulos yllätti mieluisalla tavalla," Ylinenpää taustoittaa.

 

Tytäryhtiöistä Kuopiossa oleva Fantasia Works Oy yllätti erittäin hyvällä tuloksellaan. 

 

"Odotettua parempi tulos sykähdyttää sydämiämme. Haluan kiittää kaikkia asiakkaitamme, yhteistyökumppaneitamme ja henkilöstöämme yhdessä tehdystä hyvästä työstä ja onnistuneesta tuloksestamme," Tero Ylinenpää sanoo.

 

Paljon epävarmuustekijöitä kuluvan vuoden taivaalla 

Kuluva vuosi on alkanut monien epävarmuustekijöiden merkeissä. Sota Ukrainassa jatkuu tuoden epävakautta maailman tilanteeseen, uusimpana orastava finanssikriisi.

 

"Pitkään kestävä talvi vaikuttaa myyntiin ja tuotteiden asennuksiin Pohjoismaissa. Lisäksi Ukrainassa käytävä sota voi vaikuttaa markkinoihin Euroopassa. Kustannusten osalta positiivista on energiahintojen alhaisempi taso. Se vaikuttaa kustannusrakennetta alentavasti. Vastaavasti korkotason reipas nousu kasvattaa rahoituskustannuksia," Tero Ylinenpää toteaa.


 

 

Konsernin avainluvut 2022-2018 

Table
Description automatically generated 

Lisätietoja: 

  • Toimitusjohtaja Tero Ylinenpää, puh. 0400-290 234, tero.ylinenpaa@lappset.com